Publikováno

10 tipů, jak šetřit doma energii

Úspora energie v domácnosti je důležitou součástí snižování uhlíkové stopy a přispívá k ochraně životního prostředí. Najde se několik jednoduchých kroků, kterými můžete snížit spotřebu energie ve vaší domácnosti. A v době zdražování energií se to hodí dvojnásob.

Pokračování textu 10 tipů, jak šetřit doma energii
Publikováno

Víte jaké existují způsoby ohřevu vody v domácnosti?

Přemýšlíte nad tím, jaké možnosti ohřevu vody v domácnosti existují a které tedy můžete zvažovat pro svou nemovitost? Existuje více možností – některé jsou vhodnější pro rodinné domy, jiné pro byty a další zase pro rekreační chaty a chalupy.

Ceny za energie i vodu stoupají, a tak se není čemu divit, že se začíná stále více lidí zajímat o možnosti vytápění a ohřevu vody a hledají ta nejúspornější řešení. Jaké možnosti máte? To vše se dozvíte v tomto článku.

Pokračování textu Víte jaké existují způsoby ohřevu vody v domácnosti?
Publikováno

Solární ohřev vody

Solární set na ohřev vody

Solární ohřev vody je v současnosti velkým tématem především u rodinných domů. Zvyšující se ceny energií jsou pro mnoho majitelů značnou finanční zátěží, kterou se snaží eliminovat mnoha způsoby. Jednou z možností jsou i solární kolektory na ohřev vody. Ty nejúčinnější fungují i při velmi nízkých venkovních teplotách (-20°C), a proto je možné je využívat nejen pro ohřev vody, ale i přitápění po celý rok. A právě takto je možné uspořit na platbách za dodanou elektřinu i několik tisíc korun ročně. Pojďme se podívat na ty nejlepší.

Pokračování textu Solární ohřev vody
Publikováno

Jak vysoko se dává umyvadlo

Instalatér připevňuje umyvadlo

Možná si to neuvědomujeme, ale jednou z nejdůležitějších místností v domě je koupelna. A není v tom nic jiného než hygiena a čistota. A tu běžnou denní je možné udržovat jedině s kvalitním a správně umístěným umyvadlem. A možná vás nepřekvapí, že napíšeme, že důležitější než samotný design a velikost umyvadla je volba jeho umístění. A proto je tu náš článek, který odpoví na otázku: „Jak vysoko se dává umyvadlo?“.

Pokračování textu Jak vysoko se dává umyvadlo
Publikováno

Jak používat bidet

Bidet a záchodová mísa

První bidet se objevil na francouzském královském dvoře na začátku 18. století, býval umístěn v ložnici, poté se tento vynález hygienické čistoty rozšířil do celého světa a přesunul se do koupelen, což usnadnilo intimní hygienu. V Asii, zemích Blízkého východu i západní Evropě je dnes nedílnou součástí koupelen, v poslední době bývá bidetová sprška uvnitř samotné toalety, výjimkou nejsou ani elektronické bidety s ovládáním přes dálkový ovladač nebo aplikaci mobilního telefonu. Naštěstí se bidety také zabydlují v tuzemských domácnostech, nejen ve vícehvězdičkových hotelech. Jak se vlastně bidet používá a na co si dát pozor?

Pokračování textu Jak používat bidet
Publikováno

Jak vybrat úsporný perlátor?

Dva úsporné perlátory

Chcete ušetřit vodu v koupelně nebo v kuchyni? Pak máte hned několik možností. My se v článku zaměříme na jednu z nich. Tou je perlátor, u kterého je velmi důležité dodržet pravidla pro jeho výběr. Předpokládáme, že pro většinu lidí je důležité šetřit vodu a přírodu, ale také peněženku. A právě díky montáži perlátoru můžete ušetřit tisíce litrů vody, a tedy i významné množství stokorun ve vaší peněžence. Nejdůležitější však je: „Jak vybrat úsporný perlátor?“. Pojďme si na tuto otázku odpovědět.

Pokračování textu Jak vybrat úsporný perlátor?
Publikováno

Ekologické mytí nádobí

Holčička myje s úsměvem nádobí

Každá domácnost se potýká s obřími přívaly špinavého nádobí. Je to logické. Jíst musíme všichni a při vaření vznikají hordy hrnců, sklenic a talířů. A protože žijeme ve 21. století, tak je třeba se zamyslet nad otázkou: „Jak vypadá ekologické mytí nádobí?“ Asi nejde pouze o spotřebu vody, ale také o prostředky, které používáme. Mnohé levnější jsou méně kvalitní a obsahují agresivní chemii, která poškozuje životní prostředí. Pojďme si společně projít, jak to všechno zvládnout co nejlépe vůči přírodě.

Pokračování textu Ekologické mytí nádobí
Publikováno

Jak ušetřit za topení?

Termostatická hlavice

Pro mnohé z nás je otázka: „Jak ušetřit za topení?“, zcela zásadní. Není tajemstvím, že trendem dneška jsou vyšší teploty v pohodlí domova než dříve. Průměrnou požadovanou teplotou běžného Čecha v domácnosti je 22°C. To je o několik stupňů více než bylo zvykem v dobách minulých. Lidé byli ochotni se doma obléci a nepřetápět byt či dům. Motivací k úspoře pro každého z nás by měla být naše peněženka, ale také příroda a její zdroje, které využíváme. Pojďme se tak společně podívat, jak ušetřit za topení?

Pokračování textu Jak ušetřit za topení?
Publikováno

5 typů pro šetření vody v koupelně

Mokrá kočka pod sprchou

Osobní hygiena, která probíhá každý den má velmi často obrovský vliv na spotřebu vody ve většině domácností. Je to až k neuvěření, ale z koupelny odteče do odpadu obrovské množství vody. Proto je třeba se zamyslet nad tím, jak šetřit vodou v koupelně? V našem článku jsme se pokusili najít hned několik typů, kterými je možné šetřit pitnou vodu, která teče do vany nebo umyvadla. A věřte, že plýtvat vodou není jen o tom, že ušetříte nějaké peníze v rodinném rozpočtu, ale i o přírodě, ekologii a udržitelnosti.

Pokračování textu 5 typů pro šetření vody v koupelně